poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Sałatka z fasolką szparagową



Lubię wykorzystywać kasze w sałatkach .
 Czasem zostanie i nie wiadomo co zrobić a wyrzucić szkoda bo to tyle dobrego. 
 Dzisiaj sałatka z cyklu co pod rękę się nasunie :)
Myślą przewodnią było zdrowo się najeść lecz nie przejeść .

Poniżej przepis zapraszam 







  W rolach głównych udział wzięli :

Pół szklanki gotowanej kaszy gryczanej niepalonej
fasolka szparagowa żółta (3/4 szklanki) 
garść roszponki
4 rzodkiewki (plastry)
jedna papryczka długa ( krążki)
garść kiełków ( u mnie rzodkiewki)
jeden ogórek świeży mały ( plastry)
 Wszystko razem delikatnie wymieszaj i polej sosem 
przepis na sos pod linkiem tutaj






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz