poniedziałek, 6 lipca 2015

Muffinki bezglutenowe z bananem

              Wakacje , dzieciaki w domu śpią do późna, a jak wstają to mają duuuży apetyt ale ....... no właśnie. 
Mamoooo.....  zrób coś pysznego !!! 
Znacie dzieciaka który nie lubi muffinek ?
Ja nie znam :)
Te które dzisiaj robiłam na śniadanie są bezglutenowe na mące kukurydzianej z  bananami
Wcale nie tak mało tego banana bo na jedna szklankę maki dałam dwa banany 
Możecie podawać z czym chcecie u nas z konfiturą agrestową na przepis której zaproszę was w innym poście.
- Pyszne mamo 
I to chyba najlepsza nagroda :)
Przepis poniżej 
Zapraszam 










Składniki :

szklanka mąki kukurydzianej
pół szklanki jogurtu naturalnego greckiego
pół szklanki ksylitolu lub zwykłego cukru
1 łyżeczka sody 
2 średnie banany
1 średnie jajko




Wykonanie :


Suche składniki wymieszaj razem 
Banan i jogurt zblenduj 
Zmieszaj razem wszystkie składniki i dokładnie połącz ze sobą
Piec w temperaturze 180 oC przez ok. 20-30 min 

Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz