poniedziałek, 30 marca 2015

krem Jaglano -łososiowy

Do jaj na WIELKANOC do chlebków przekąskowych lub sucharków do czego tam jeszcze sobie wymyślicie . Polecam dla wszystkich którzy chcą uzupełnić dietę w kwasy omega 3 ( łosoś, awokado ) .
Bardzo syta przez dodatek kaszy jaglanej o majonezowej konsystencji dzięki awokado . 
Przepis poniżej 














Składniki :

pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 
pół awokado
pół szklanki rozdrobnionego łososia wędzonego na zimno lub gorąco ( mogą również być brzuszki)
2-3 kawałki pomidora suszonego z zalewy
papryka pepperoni 
Soli do smaku ja nie soliłam ze względu na słoność ryby




wykonanie :


Wszystkie składniki należy zmiksować na taką konsystencję jaka nam najbardziej odpowiada . Jedni preferują gładź szpachlową inni wolą jak coś mają pod zębami więc pozostawiam to waszemu gustowi:) 
Najlepiej blenderem ręcznym ponieważ w wysokim koktajlowym troszkę możecie mieć problem.
 Smacznego

Miloma 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz